I wanted to live the life, a different life. I didn't want to go to the same place every day and see the same people and do the same job. I wanted interesting challenges.

donderdag 21 april 2011

21 april 2011

De zon is volop aanwezig in Ierland! De laatste drie weken heeft de zon ons verwarmd met haar heerlijke stralen. Het geeft me een nieuwe energieboost. Het is alsof ik op zonne energie leef, mijn batterij is opgeladen.

Dit was dan ook dé gelegenheid om een uitstap te doen, waarheen?
Galway (Gaillimh in Iers), een stad aan de westkust van Ierland.
Om 8u30 sprong ik uit bed en keek door m'n venster, de zon scheen fel dus trok ik m'n korte broek en een zomers topje aan. op naar het ontbijt, iedereen klaarmaken en dan vertrekken maar!
Van Longwood naar Galway is het ongeveer 1u45 rijden. Het was dus een lange tocht, om 09u30 vertrok de auto richting Galway. Nog steeds met slapende ogen maar toch benieuwd naar de omgeving zag ik het landschap veranderen. Van een drukke autosnelweg naar een hobbelig dun straatje waar amper twee auto's naast elkaar konden rijden. Daar ben ik ergens in slaap gevallen want toen ik wakker werd reden we ergens op een hoge berg en was er veel mist (het is dus zeer wisselvallig in Galway). Toen ik naar beneden keer kreeg ik even een paniekaanval. Ik heb namelijk hoogtevrees! Maar toen ik het landschap zag was ik meteen gekalmeerd. Het is adembenemend! Ierland is zo'n prachtig land, de typperende weides en overal waar je kijkt is het groen, op het platteland tenminste.




Eenmaal aangekomen op de bestemming zag het er regenachtig uit. De wind sloeg in mijn gezicht toen ik de deur opende(gelukkig had ik mijn jas mee). Het was een lange rit dus tijd voor een pick nick, ik had het zo koud dat ik in de auto at! Ik probeerde mijn lunch zo lang mogelijk te rekken maar uiteindelijk moest ik wel uitstappen. Ik trok de rits van mijn jas tot aan mijn kin dicht, nam een diepe zucht en stapte uit. De eerste stappen op "the cliffs" waren zeer koud! Maar na vijf minuten viel het best mee, het was toch niet zo koud. Het was eigenlijk best aangenaam buiten! Dus op naar "the cliffs". Het was een redelijk lange weg naar boven, die dag heb ik waarschijnlijk wel duizenden trappen op en af gelopen. Maar het was niet eens lastig want tegelijkertijd genoot ik van het landschap. Het geluid van de golven die tegen de rotsen klotsen was rustgevend.




De rand van "the cliffs" was omheind, niemand mocht het gras betreden. maar aan een kant was er geen omheining, er was dan ook een waarschuwingsbord neergezet dat je die grond op eigen risico betrad. Er waren zelf mensen van the cliff gevallen! En toch bleven er mensen over de omheining klimmen...

Ik ging in ieder geval niet verder, ik was niet van plan mijn leven te wagen!

Dan maar terugkeren, de weg naar beneden ging een heel pak vlugger dan de weg naar boven. We moesten op onze stappen letten of we rolden naar beneden! Er waren dan ook een paar Hollandse tieners, warschijnlijk op gwp, die ons bijna omver liepen! Het moest me dan ook van het hart dat ze beter moesten opletten want we hadden kindjes bij ons. Ze keken eens om en verdwenen, tieners... Ooit was ik ook één.


zaterdag 9 april 2011

9 april 2011

Ierland is zowat mijn veiligheidsnet, net zoals make up je gezicht er beter doet uitzien (in de meeste gevallen), de juiste lingerie je lichaam doet stralen, doet Ierland mijn leven er even beter uitzien. Maar de werkelijkheid blijft. Ik kan hier zo lang blijven als ik wil, de werkelijkheid veranderd niet. Ierland is geen make up die de onzuiverheden kan verbergen, het is geen lingerie die je kont meer vorm geeft of er sexy doet uitzien. Ok, voor een tijdje was het zalig om aan niets te moeten denken en om zalig niets te doen. Maar de onzuiverheden hebben ook hun charmes, ook al gaat het nog zo slecht en zie je door de bomen het bos niet meer, het leven blijft mooi en boeiend. Dat besef ik nu...
De onzuiverheden hebben hun nut, het houdt je met je voeten op de grond. Ook al lijkt het nog zo moeilijk houd je hoofd rechtop. En laat de pijn toe, iets wat ik zelf nooit gedaan heb en ik heb het moeten bekopen.

Dus Ierland heeft me veranderd, ik ben zelfzekerder geworden en begin meer en meer terug in mezelf te geloven. Het heeft me wat tijd gekost om te zien dat Belgie toch niet zo slecht is. Dat heb ik te danken aan mensen die mij graag zien en die ik ook in m'n hart gesloten heb.
Ik denk dat ik de afstand nodig had om te beseffen wat ik eigenlijk allemaal heb. Ik hield me, zonder enig besef, teveel vast aan mijn verleden. Ik ben bereid om me er over te zetten en met een nieuwe lijn te beginnen.
Ik kan vanaf nu mijn toekomst bepalen, ik heb nu controle over mijn eigen leven en dit geeft me zo'n zalig gevoel.
Ik ben op weg om een volwassen vrouw te worden die haar eigen beslissingen neemt en niet meer die van anderen...